La Fundació Privada AFMA col·labora mitjançant convenis amb diferents institucions per potenciar i dur a terme els seus objectius fundacionals.

Fundació Banc de Recursos

La Fundació Banc de Recursos és una entitat sense ànim de lucre que recull excedents materials d'empreses i particulars i els envia a països i col·lectius necessitats del Tercer i Quart Món. A banda de compartir oficines amb AFMA, la col·laboració entre les dues fundacions, a més de compartir espais,  pretén millorar les accions que porten cadascuna d’elles en el seu àmbit.

Fundació Mambré i altres entitats

AFMA participa des de l’any 2009 en el desenvolupament del Projecte Enllaç, iniciativa de la Fundació Mambré i altres institucions eclesials. El projecte ENLLAÇ neix amb la voluntat de promoure equipaments i recursos d’allotjament residencial temporal dignes i adequats destinats a les persones excarcerades en situació d’exclusió social que no disposen de suport familiar o xarxa relacional i estan en seguiment per part de les entitats implicades en el projecte.  Amb aquest projecte es vol possibilitar processos d’inclusió social i posar un especial èmfasi en l’acompanyament individualitzat de les persones ateses.